Onafhankelijk financieel adviseur

Baarn, 21 september 2020.

Wanneer begint de herfst van je leven? Ik heb dat opgezocht en ben heftig ontdaan, want ik zit in de winter. Gelukkig voel ik mij als in de zomer en daarom heb ik geen schroom om na  verkoop van mijn advieskantoor met iets nieuws te beginnen.

Enkele jaren geleden ben ik naast mijn advieskantoor gestart met de voorbereiding van Kooiman-advies en nu kan ik mij als consultant volledig richten op mijn nieuwe uitdaging. Ik heb van alles in huis, maar daar ga ik u niet mee vermoeien. Het is leuk om mijn ideeën bij de horens te pakken.

Eerst nog even mijn doelgroep. Ik richt mij tot onafhankelijke adviseurs in verzekeringen, hypotheken en bancaire diensten, die lokaal/regionaal klanten persoonlijk van dienst zijn.

De kantoren zijn goed bereikbaar en adviseurs en kantoorpersoneel wonen in de buurt van de klanten. Ze spreken de taal van de regio en zijn bekend met het wel en wee van de bewoners in hun dorp of stadsdeel. Betrokkenheid in het werkgebied is één van de pijlers waarop onafhankelijk advies is gebaseerd.

In Nederland zijn onafhankelijke advieskantoren sterk in de regio vertegenwoordigd en de kwaliteit van het werk wordt uiterst serieus genomen. Daarbij ben ik van mening dat kantoormedewerkers een bovenwettelijke prestatie neerzetten, omdat naast het adviseren en bemiddelen het persoonlijke klantcontact hier een bijzondere betekenis heeft. Immers, in veel situaties is de klant ook verweven in het privénetwerk van kantoormedewerkers. Dat vraagt bijzondere vaardigheden want bescherming van privacy en regels van de Autoriteit Persoonsgegevens mogen niet uit het oog raken.

Wat mij betreft vormen onafhankelijke, lokaal en regionaal georiënteerde adviseurs een beroepsgroep. Ik ben graag in de weer voor deze beroepsgroep!